Landgoed Rijckholt

Upgrade van het netwerk

Landgoed Rijckholt is een stuk land in Geersdijk op Noord-Beveland. Met particuliere woonzorg, vakantieverblijven, een bed & breakfast, een kinderopvang én een restaurant, maken enorm veel mensen en hun devices gebruik van het netwerk. Door het toenemende gebruik van het netwerk, werkt dit niet meer naar behoren op Landgoed Rijckholt. Daarom heeft Peet ICT het netwerk voorzien van een upgrade zodat alle gasten en bewoners beschikken over een betrouwbaar en sneller netwerk.

Laat je adviseren

Sneller en betrouwbaarder internet

Om het netwerk een upgrade te geven hebben wij maar liefst 55 accespoints opgehangen. Een accespoint zorgt voor sneller en betrouwbaarder internet. Daarnaast kunnen tot wel 500 gebruikers gebruik maken van één acces point. Dit betekent dat alle bewoners én bezoekers van Landgoed Rijckholt nu over een optimaal netwerk beschikken!

Door de toenemende mate van digitalisering, wordt er steeds meer gevraagd van een netwerk. Het is van groot belang dat bijvoorbeeld een computer en een printer binnen hetzelfde netwerk goed met elkaar kunnen blijven communiceren. Het aantal apparaten waarvoor dit van toepassing is, zoals computers, printers en servers, is op Landgoed Rijckholt oneindig. Daarom hebben we een 25-tal switches geplaatst en verbonden via glasvezel. Een switch is een soort stekkerdoos waardoor je van één aansluiting meerdere aansluitingen maakt, zónder verlies van snelheid. Door het plaatsen van deze switches kunnen de vele apparaten op Landgoed Rijckholt optimaal met elkaar blijven communiceren.

ICT betekenis geven voor Landgoed Rijckholt

Landgoed Rijckholt beschikt over een enorme database aan persoonsgegevens, wat voortkomt uit de particuliere woonzorg, vakantieverblijven en kinderopvang. Hierdoor kan het voor cybercriminelen interessant zijn om te proberen het systeem te hacken. Met het plaatsen van een Firewall (Watchguard) wordt het complete netwerk van Landgoed Rijckholt 24/7 gemonitord, gedetecteerd en zorgt voor beveiliging tegen aanvallen van buitenaf.

Door vervanging en upgrade, werkt het volledige netwerk nu aantoonbaar sneller. Daarnaast zijn het netwerk en de database een stuk beter beveiligd tegen cybercriminaliteit, iets dat erg actueel is in deze tijd.

Zo geven we ICT voor Landgoed Rijckholt betekenis!

Weten wat ICT
voor jou kan betekenen?

Bedrijfsnaam *
Telefoonnummer *
Voornaam *
Achternaam *