Narrowcasting voor interne communicatie

Medewerkers informeren met narrowcasting

Narrowcasting is het tegenovergestelde van broadcasting. Je gebruikt namelijk beeldschermen om heel gericht naar je doelgroep te communiceren. Je ziet steeds meer beeldschermen om je heen, soms zelfs interactieve touchscreens. Veel bedrijven maken gebruik van narrowcasting om dashboards te laten zien.

Voor narrowcasting heb je een beeldscherm, computer en besturingssysteem nodig en natuurlijk de content die je wilt laten zien. Peet ICT kan je met deze zaken verder helpen.

Toepassingen van interne narrowcasting

Waar horecazaken of huisartspraktijken narrowcasting inzetten voor externe communicatie, is het ook een kans om narrowcasting intern te benutten. Veel bedrijven houden statistieken bij op het gebied van bedrijfsresultaat of processen. Denk aan verkoopcijfers, openstaande orders, aan- of afwezige collega’s of klanttevredenheidsscores. Door ze te tonen via beeldschermen is iedereen op de hoogte. Dat vergroot de betrokkenheid.

Met narrowcasting kun je deze informatie heel gericht communiceren, zonder dat er print nodig is. Dat werkt kostenbesparend. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Beeldschermen en software

De inzet van narrowcasting is vrijwel altijd maatwerk. De beste apparatuur voor jouw situatie is bijvoorbeeld afhankelijk van de mate van gebruik. Soms gaat narrowcasting 24/7 door en dat vraagt om andere hardware en software dan beeldschermen die enkele uren per dag aan staan.

Wij adviseren over de benodigde apparatuur en software en zorgen voor de levering, installatie en onderhoud ervan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Contact

Wil jij narrowcasting inzetten voor interne communicatie?