Narrowcasting horeca

Klanten en gasten informeren met narrowcasting

Narrowcasting is het tegenovergestelde van broadcasting. Je gebruikt namelijk beeldschermen om heel gericht naar je doelgroep te communiceren. Veel bedrijven zetten narrowcasting in als marketinginstrument. Je ziet ook steeds meer beeldschermen om je heen, soms zelfs interactieve touchscreens.

Bij narrowcasting gaat het kortgezegd om een combinatie van het beeldscherm, de computer, het besturingssyteem en natuurlijk de presentatie die je wilt laten zien. De veelzijdigheid maakt het een goed middel om je klanten of gasten te informeren of entertainen. Ook voor interne communicatie is het een uitkomst.

Voorbeelden van narrowcasting in de horeca

Een mooi voorbeeld van narrowcasting zijn digitale menuborden in de horeca. Als jij een cafetaria binnenloopt, bestaat er de kans dat het menu overzichtelijk gepresenteerd wordt op beeldschermen, een presentatie die wordt afgewisseld met acties en nieuws van de zaak. Trek je dit door in het werkproces, dan kunnen openstaande bestellingen ook in de keuken vermeld worden op beeldschermen.

Een ander voorbeeld zijn schermen in hotellobby’s waarop de gast informatie ziet over check-out, de mogelijkheden voor het diner en waar de sportschool zich bevindt. Afgewisseld met een animatie voor de kids en promoties van activiteiten in de buurt. Bij de balie vind je misschien zelfs een interactief scherm waarop de gast zelf kan inchecken!

Met narrowcasting is het makkelijk om informatie heel gericht te communiceren, zonder dat er print nodig is. Dat werkt kostenbesparend. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Maatwerk advies, levering, installatie en onderhoud

De inzet van narrowcasting is vrijwel altijd maatwerk. De beste apparatuur voor jouw situatie is bijvoorbeeld afhankelijk van de mate van gebruik. Soms gaat narrowcasting 24/7 door en dat vraagt om andere hardware en software dan beeldschermen die enkele uren per dag aan staan. De locatie is natuurlijk ook van belang.

Wij adviseren over de benodigde apparatuur en software en zorgen voor de levering, installatie en onderhoud ervan. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Contact

Wil jij ook narrowcasting
voor jouw horeca-onderneming inzetten?