Cybersecurity

Wat is cybersecurity?

Met de toenemende hoeveelheid (online) data nemen ook de risico’s toe. Cybercriminelen zijn uit op (persoonlijke) data en spelen hier op verschillende manieren op in. Cybersecurity wordt dus steeds belangrijker! Het aantal meldingen van cybercrime zoals; phishing, ransomware, spoofing en keylogging nam volgens de Autoriteit Persoonsgegevens het afgelopen jaar maar liefst met 30% toe.

Soorten cybercrime

Cybercriminelen gaan op verschillende manieren te werk. Bij ransomware gijzelen ze het systeem door bestanden te versleutelen en systemen te blokkeren. Zo wordt er beslag gelegd op (gevoelige) bedrijfsinformatie of data. Om toegang tot het systeem te krijgen wordt vaak losgeld geëist, zonder het losgeld te betalen is het herstel moeilijk of in sommige gevallen zelfs onmogelijk. De oorzaak die hier vaak aan ten grondslag ligt, zijn niet goed beveiligde opslagplaatsen. Peet ICT verkleint de kans op een ransomware-aanval door je beveiliging op orde te brengen en te houden middels een Service Level Agreement (SLA).

Ook nemen vormen van cybercrime zoals phishing, spoofing en keylogging toe. Regelmatig vallen werknemers, werkgevers of klanten ten prooi aan deze vormen van cybercriminaliteit. Keyloggers leggen beslag op vertrouwelijke gegevens door mee te kijken en jouw toetsaanslagen vast te leggen. Bij phishing en spoofing doen criminelen zich bijvoorbeeld voor als medewerker van de bank via e-mail of telefoon.

Gratis ICT advies

Inzet van cybersecurity

Om de bewustwording te vergroten en de risico’s te verkleinen voeren wij ‘Security Awareness training’ uit voor het complete personeel. Daarnaast kun je bij Peet ICT terecht voor het opstellen van preventie- en herstel strategieën. Samen leggen we de afspraken en het onderhoud vast in een onderhoudsplan. Zo houden we dreigingen buiten de deur en zo geven we cybersecurity betekenis!

Wil jij de risico’s op cybercrime verkleinen door cybersecurity uit te besteden?