Wat is serverbeheer

Door serverbeheer zijn jouw servers altijd in topconditie

Een uitval of totale storing wil je koste wat het kost vermijden. Je bedrijf staat stil, je medewerkers kunnen niet verder met hun werkzaamheden en ook klanten kunnen hier de dupe van zijn.

Kortom, een uitval of totale storing is een onwenselijke situatie voor jouw bedrijf. Om dit te voorkomen of verhelpen is serverbeheer nodig.

Serverbeheer in het kort is het regelmatig en het liefst geautomatiseerd onderhouden van al je servers.

Serverbeheer geeft betekenis

1

De conditie van de apparatuur

Het begint met de conditie van de apparatuur. Hoe is de status van bestaande apparatuur of is een nieuw apparaat wenselijk of zelfs nodig.

2

Configuratie van de software

Door gebruik te maken van slimme software kunnen we aankomende problemen signaleren en overgaan tot de benodigde actie.

3

Beheersen van problemen

Zo verlagen we de kans op uitval, problemen en nevenschade enorm. Daarnaast handelen we snel op locatie of automatisch op afstand.

Preventief serverbeheer

Bij serverbeheer geldt, voorkomen is beter dan genezen. Als wij ons werk goed doen, merk je er helemaal niks van. En dat is goed, want als jij er niets van merkt draait jouw server of servers als een zonnetje. Om die continuïteit te waarborgen is serverbeheer onmisbaar!

De onderhoudswerkzaamheden, kunnen heel erg verschillen. Wij voeren deze werkzaamheden zo snel mogelijk en op juiste wijze uit. Om te voorkomen dat je daar iets van merkt, voeren we de werkzaamheden uit wanneer de server minder intensief of niet gebruikt wordt. Denk bijvoorbeeld aan het moment dat jullie niet aan het werk zijn

Preventief serverbeheer bestaat onder andere uit:

  • Storingen signaleren en oplossen
  • Opslagcapaciteit harde schijf verhogen indien nodig
  • Collega’s op locatie of online om het probleem te verhelpen
  • Back-ups maken
  • Netwerkverkeer
  • Bestandsbeheer
  • Beoordelen van conditie van apparatuur

Serverbeheer kent enorm veel voordelen, je bespaart een hoop tijd, geld, zorgt voor continuïteit in je organisatie en voorkomt ontevreden klanten. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, of vul het contactformulier in. Wij houden je server(s) graag in topconditie!

Ik heb een storing