Emotet

Wat is emotet?

Eén van de gevaarlijkste en meest complexe soorten van malware is emotet. Dit computer malwareprogramma is een vorm van ‘phishing’ en verstuurt mails naar zowel personen als bedrijven. De meeste mails bevatten een link of een geïnfecteerd document.
 Wanneer je hierop klikt verspreid Emotet zich (ook) binnen jouw netwerk. Al jouw opgeslagen contactpersonen zullen nu eenzelfde mail krijgen, waardoor Emotet zich nog verder uitbreidt.

In de meeste gevallen worden er een tweetal programma’s op jouw apparaat ‘gedropt’. Het ene programma probeert aanmeldgegevens te verkrijgen en het andere programma wordt ook wel ransomware genoemd. Dit zorgt ervoor dat gegevens worden versleuteld waardoor je zelf geen gebruikerstoegang meer hebt tot jouw apparaat of systeem.

Het gevaar van cybercriminaliteit

Voor cybercriminelen is het erg aantrekkelijk om bij bedrijven systemen te besmetten en vervolgens bank, bedrijfs- en inloggegevens te stelen. Het gaat hier namelijk vaak om waardevolle én grote hoeveelheden gegevens. Cybercriminelen zijn voornamelijk uit op losgeld. Ze dreigen om de gegevens waartoe ze toegang hebben te publiceren of vrij te geven.

Het voorkomen van cyberaanvallen begint bij jou! Voer tweestapsverificatie in als je dit nog niet had, op deze manier wordt het een stuk lastiger voor cybercriminelen om ‘binnen te komen’. Ook het updaten van jouw systemen kan hierbij goed helpen. Zorg ervoor dat ‘automatische updates’ aan staat!

Gratis ICT advies

Wat doet Peet ICT tegen Emotet

Het voorkomen van cybercrime begint bij jou als ondernemer. Wij helpen jou graag verder met het verkleinen van de kans dat ook jouw bedrijf slachtoffer wordt van emotet of andere vormen van ‘phishing’. Hierbij adviseren en implementeren wij onder andere software oplossingen, maar we gaan daarin verder. Wij verzorgen ook Security Awareness trainingen voor het personeel en stellen een preventief plan op. Zo geven wij ICT betekenis!

Wil jij de risico’s op emotet verkleinen door cybersecurity uit te besteden?