Verander je wachtwoord dag!

Jij verandert je wachtwoord nooit en je gebruikt overal hetzelfde wachtwoord. Is dit herkenbaar voor jou? Vandaag is het “verander je wachtwoorddag”. Een goed moment om je bewust te zijn van de gevaren die op de loer liggen.

Wat kan er gebeuren?

Je denkt misschien ‘wat kan er nou gebeuren’ en ‘dat overkomt mij toch niet’, maar neem maar van ons aan dat er wel degelijk risico’s zijn. Wanneer jij op een onbeveiligd netwerk zit of een lange tijd geen updates hebt gedaan, wordt het voor hackers een stuk makkelijker om bij jouw persoonlijke gegevens en dus wachtwoorden te komen. Maar je hoeft er zelf niet schuldig aan te zijn, het kan ook zijn dat een website waar jij een account hebt wordt gehackt. Jouw wachtwoord voor die website is dan in handen van hackers. Gebruik jij overal hetzelfde wachtwoord? Dan kunnen ze dat wachtwoord gebruiken voor andere accounts die van jou zijn.

Het beste wachtwoord

Natuurlijk snappen we dat je gaat voor iets wat je makkelijk kunt onthouden, maar zorg voor een sterk wachtwoord! Zo maak je het beste wachtwoord met een combinatie van (hoofd)letters, cijfers en speciale tekens.

Dat zijn vaak ook de wachtwoorden die je lastig kunt onthouden. Hiervoor kun je een passwordmanager gebruiken. Deze tools hebben vaak ook de functie om een sterk wachtwoord te genereren.

Verander eens in de zoveel tijd je wachtwoord en begin vandaag!

Hierop reageren of heb je een vraag over dit artikel?