NIS2 richtlijn om cybersecurity te verbeteren

De NIS2-directive is een Europese richtlijn om de online veiligheid te verbeteren. In 2016 werd de eerste versie van NIS uitgebracht, voornamelijk gericht op grote bedrijven en organisaties die een essentiële dienstverlening aan de samenleving bieden. Met deze tweede generatie worden ook banken, zorginstellingen, transportbedrijven en fabrikanten van belangrijke huishoudelijke producten verplicht om maatregelen nemen om hun informatie te beveiligen en hun cyberweerbaarheid te optimaliseren.

Gelukkig hebben organisaties nog even de tijd om zich voor te bereiden voordat de NIS2-richtlijn in Nederland van kracht wordt. De verwachting is dat de Nederlandse NIB2 in het najaar van 2024 vastligt en vanaf 1 januari 2025 nageleefd moet worden.

Peet ICT helpt je bij het in kaart brengen van de staat van de cybersecurity van jouw organisatie. Zo krijg je inzicht in eventuele risico’s en hoe je jouw organisatie hiertegen kan beschermen. Niet alleen om straks aan de richtlijnen te voldoen, maar op de eerste plaats voor de veiligheid van jouw bedrijf.

Hierop reageren of heb je een vraag over dit artikel?