Microsoft start met notificaties in Windows 7 over einde ondersteuning

Op 14 januari 2020 1 is Windows 7 end-of-life. Dat betekent dat Microsoft stopt met het aanbieden van ondersteuning op dit besturingssysteem. Windows 7-gebruikers worden middels notificaties hiervan op de hoogte gesteld en worden geadviseerd voor deze datum te upgraden naar Windows 10.

Verschillende gebruikers van het besturingssysteem meldden op Reddit dat ze de notificatie hebben ontvangen; "Na 10 jaar loopt de ondersteuning voor Windows 7 op zijn eind", luidt de titel van de boodschap. In de tekst eronder stelt Microsoft er begrip voor te hebben dat 'verandering moeilijk kan zijn': "Daarom willen we je ruim op tijd helpen met het back-uppen van je bestanden en je voorbereiden op wat de toekomst brengt".

Windows Latest meldt dat gebruikers de notificatie weg kunnen klikken. Via een vinkje kunnen zij daarnaast aangeven niet meer herinnerd te willen worden, of zij kunnen doorklikken naar een Microsoft-website waarin . meer informatie over de deadline en de vervolgmogelijkheden uiteengezet worden.

Windows 7 blijft overigens ook na 14 januari 2020 nog werken maar zal geen updates meer ontvangen, met alle veiligheidsrisico’s van dien. Voor bedrijven wordt een uitzondering gemaakt; tegen betaling kunnen zij Windows 7-updates ontvangen tot 2023

Lionel Peet